Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

Pixbo Wallenstam IBF

5 - 4
Wallenstamhallen
17 oktober 2008
20:00

IBK Tygriket 99

Referat

Referat: Pixbo Wallenstam IBF - IBK Tygriket 99

Det var en rejäl uppryckning jämfört med debaclet mot Lerum senast. Ändå kändes det surt att släppa in det sista målet i förlängningen. För precis som en seger alltid är en seger så kan man ju inte frångå att en förlust alltid är en förlust. Men att man fick med sig en poäng hem är ändå en liten tröst i bedrövelsen. Att plocka poäng mot Pixbo på bortaplan visar ju trots allt på att det finns stora kvalitéer i laget. Dessutom genomfördes matchen på ett mycket gediget sätt vilket bådar gott inför fortsättningen.

Det var enormt fokuserat och laddat på Tygrikets planhalva under uppvärmningen. Revanschlustan brann i bröstet på spelarna och alla var verkligen inställda på att visa vad man gick för. Under veckan hade man pratat igenom vissa detaljer som inte riktigt fungerat under säsongsupptakten, så på något vis var matchen mot Pixbo upp till bevis så att säga.

För första gången denna säsong startade dessutom Tygriket på tre formationer. Därför tog det några byten innan alla hade kommit in i matchen ordentligt. Matchinledningen blev på så vis något avvaktande. Men när alla börjat bli varma i kläderna visade det sig ändå vara ett bra drag från lagledningen. Att sedan den nykomponerade tredjelinan lös av inspiration och spelglädje gjorde knappast saken sämre. Det kändes som att detta smittade av sig på hela laget. Får de bara chansen att träna ihop sig lite mera och nöta in det defensiva positionssystemet kan det bära riktigt långt framöver.

Matchen var en välspelad historia där båda lagen vårdade bollen ömt när de hade den i sin ägo. Därav blev det aldrig något hissnande tempo på tillställningen, utan istället kunde det mera liknas med ett taktiskt ställningskrig där minsta misstag ofta resulterade i blixtsnabba omställningar med giftiga avslut. Att Pixbo skulle vara ett kvickfotat och bollskickligt lag var alla inställda på från början. Men att de skulle spela så pass disciplinerat var mer överraskande. Båda lagen spelade alltså relativt likvärdigt vilket gjorde att man många gånger tog ut varandra. Därmed inte sagt att det var något sömnpiller som levererades på Wallenstamhallens blåa plastmatta. Närkampspelet var mycket intensivt och båda lagen försökte hela tiden spela kreativt och utnyttja motståndarnas minimala blottor.

Att resultattavlan indikerade på ett oavgjort resultat efter sextio minuter får väl ses som mycket rättvisande. Ändå kände nog båda lägren att de kunde ha inkasserat tre poäng med lite mera marginaler på sin sida. Att sedan bonuspoängen stannade kvar i Mölnlycke får ses som en ren tillfällighet. Båda lagen gick in i förlängningen med allt att vinna och då kan det gå hur som helst. Inget mer att orda om den saken.

Vad som dock ordades om direkt efter matchen var nivån och kvalitén på bedömningen som de båda rättskiparna svarade för. Inte minst Tygrikets ledarstab var mycket upprörd över vissa tveksamheter. Och visst kan man diskutera en del saker men i det stora hela så brukar sådan jämna ut sig över såväl matchen som säsongen. Framförallt var det väl det mål som Tygriket fick bortdömt i mitten av den andra perioden för spel med hög klubba som etsade sig fast tydligast på näthinnan. Det såg verkligen inte på något vis ut att vara hög klubba och när sedan Pixbo pangar in en kvitteringsboll i spelsekvensen efteråt så växer givetvis frustrationen. Hade Tygriket fått 3-1 i det läget istället hade matchen givetvis fått en annan utveckling men å andra sidan gäller det att gilla läget efter bästa förmåga. Att diskutera ifall inte Om hade vart leder sällan till något kreativt i slutändan. Fast det är klart, ibland kan det vara svårt att inte leka med tanken. Det enda man egentligen kan fastslå angående regeltolkandet är väl att domarnivån definitivt inte höll lika hög klass som spelet de båda lagen presterade.

Till sist…
Det var mycket glädjande att se så många tillresta supportrar på läktaren. Att det sedan blev väldans trångt i bussen får man leva med när det inte är längre att åka. Förhoppningsvis gav spelet smak för mer. Att känna stödet från läktaren är alltid motiverande. Så slut upp alla ni med Tygrikeshjärta runt om i bygden. Ni ska inte behöva bli besvikna i alla fall.


Matchfakta:
Pixbo Wallenstam IBF - IBK Tygriket 99 5-4 S.D (1-1, 1-2, 2-1, 1-0)

0-1 Peter Kristensson (Viktor Nydén)
1-1
1-2 Adam Myrman (Björn Andersson)
2-2
2-3 Viktor Nydén (Kristoffer Arvidsson)
3-3
4-3
4-4 Peter Kristensson
5-4

Skott: 33-30
Utv: PW 1x2, TT -
Publik: 151
Domare: Ingvar Bremmers & Peter Elgquist

Hôven
¤¤¤ Terry
¤¤ Puh
¤ Muggen
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Peter Kristensson 1 2 0 0 2
Viktor Nyden 1 1 1 0 2
Adam Myrman 1 1 0 0 1
Björn Andersson 1 0 1 0 1
Kristoffer Arvidsson 1 0 1 0 1
Andreas Ljunggren 1 0 0 0 0
Daniel Gripestam 1 0 0 0 0
David Kristensson 1 0 0 0 0
Fredrik Johansson 1 0 0 0 0
Jesper Sunnerås 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

lör 17 jan 2009, 15:00 IBK Tygriket 99 - Pixbo Wallenstam IBF 2 - 3